Kaks kuud on juba läbi?!

 Heihei!

1/5 on juba Norras veedetud, ei tea isegi, kuidas see aeg sedasi lendab. Juba tunnen, kuidas Norra on mu teiseks koduks saamas ja samuti need inimesed, kellega kogu selle aasta veedan. Ära ütlemata tänulik olen💖. 

Nüüd siis selle juurde, kuidas mu tegus teine kuu möödunud on:

(pilte saate suuremalt vaadata neile vajutades😉)

Viies nädal

13.september oli meil koolis vaba päev, sest toimusid valimised. Mina veetsin selle päeva Sandvikas, kus töötab nii mu ema kui ka õde. Käisin Norra suurimas kaubanduskeskuses ja hiljem läksime jalutama ja jäätist sööma, sest õues oli väga soe. Hiljem läksin isaga emale kingitusi ostma. Õhtul tegime hostõega muffineid.

14.september oli mu hostema sünnipäev. Äratasime ta hommikusöögi ja lauluga üles. Õhtul käisime restoranis söömas - 7-käiguline õhtusöök on ilmselgelt liiga palju😅. Minu suurimaks imestuseks oli ilmselt see, et kõige kallim vein maksis seal 10950€. 


Nädalavahetusel oli meil külas isa sõber Inglismaalt ning käisime Oslo Folkemuseum'is. See on kultuurilooline muuseum, mis sisaldab ulatuslikke esemekogusid kõigist sotsiaalsetest rühmadest ja kõigist riigi piirkondadest. See hõlmab ka suurt vabaõhumuuseumi, millel on rohkem kui 150 hoonet ja mis on toodud sinna linnadest ja maapiirkondadest. 

Kuues nädal

Mul oli kontrolltöö ühiskonnaökonoomias ning väga armas oli, et sain lausa kolm eksemplari sellest, nii norra, inglise kui ka eesti keelse.

Kuna kõik teised tennisegrupid olid juba täis, ei õnnestunud mul kaks korda nädalas mängida, seega otsustasin kickboxingu kasuks. Olen küll varem poksinud, aga leidsin, et see on parim viis kogu keha treenituna hoida. Hea on see, et selles klubis võid ükskõik mis treeningute vahel valida ning ise valida, millal trenni lähed.

22.september toimus meil koolis spordipäev ning mina valisin orienteerumise, mida koos teise vahetusõpilasega läbisime. Hiljem kutsus ta mind sööma ning uudistasime veidi Oslo tänavaid. Kuna ilm oli nii ilus ja soe, siis otsustasin 5km koju kõndida.

Järgnevad kaks koolipäeva veetsin kodus, sest jäin haigeks. Hea oli vahelduseks lihtsalt puhata ja ilma süümepiinadeta logeleda.

Laupäeval, 25. sept. kaotati Norras koroonapiirangud ning kuna ilm oli jälle üllatavalt soe oli väga palju inimesi linna peal. Meie käisime söömas ema, isa ja isa õega. Pärast seda suundusime teatrisse, kus toimus mu ema tanstukooli 35.tegutsemisaasta esinemine, seal tantsis ka mu õde. Õhtul tulid peretuttavad meie poole ning jutustasime ja mängisime poole ööni.

Pühapäeval käisin venna mängu vaatamas ja hiljem läksime isaga "väiksele" jalutuskäigule. Lõpuks kõndisime 12km ja mul olid valed jalanõud jalas ehk lõpetasin kolme suure vesivilliga😓. Oslo tundub hästi suur, aga siin on ka palju metsa ehk loodusesse minemiseks ei pea üldse kaugele minema. 

Seitsmes nädal

Teisipäeval oli mul kohtumine mu tugiisku ja kolme teise vahetusõpilasega.

Kolmapäeval korraldati kooli nn tüdrukuteõhtu, mis oli väga tore. Vaatasime seriaali, sõime ja mängisime.

Neljapäeval toimus taas Leo filmiklubi üritus. Sel korral toimus giidiga tuur sügisnäitusel, vaatasime filmi "The Painter and the Thief" ning sõime muidugi ka pitsat.

Laupäeva hommikul suundusime isa ja vennaga rajapäevale, sest isal oli kasutamata oma sünnipäeva kingitus, sõita Porsche GT3 RS-iga ringrajal. Sealt edasi suudusime taas suvilasse, sest meil algas lõpuks vaheaeg!!

Pühapäeval tulid meie poole naabrid ning mina küpsetasin vahvleid ning hiljem tegime tiimidena mängude võistluse. Kui vihm järele jäi, käisime ka discgolfi mängimas.

Kaheksas nädal

Esmaspäeval käisime 8km matkal mägedes. Vend püüdis kätega kala (lasime vette muidugi tagasi, sest see polnud kalapüügi koht). Samuti saime laupäeval alustatud 1000tk pusle kokku ja alustasime 2000tk.

Kolmapäeval suundusime ühe farmi putkasse, kust sai osta erinevaid küpsetisi. Sellel päeval oli sõõriku ja šokolaadikoogi päev. Tagasi teel käisime naabri vanemate talus. Kui lambad meie autot nägid, jooksid kõik aiast välja ning hea, et üldse autost välja saime😄.

Neljapäeval külastasime lähedal asuvat loodusparki. Nii armas oli kuidas jänesed ja kitsed lihtsalt vabalt ringi jooksid ning peaaegu igasse aeda võis sisse minna ning loomi paitada. Toitsime põtra ning polaarrebaseid. Nägime ka huntide ja ilveste toitmist. Ja muidugi võtsime ka meeldejääva kogemuse ette. Käisime huntide aias. Just, istusime tund aega huntide keskel. Vot see oli omaette elamus. Õhtul tegi isa lõkke ning vaatasime tähti. Neid on siin selge taeva ajal tohutult, sest linnavalgust ei tule kusagilt.

Reedel tuli vanaisa ka meie poole, käisime kalapüüdmas (ma sain ainult kalauime kätte) ning õhtul tegime peo. Muide, sain selle 2000tk pusle ka kokku😋.

Laupäeval käisime discgolfi taas mängimas, järves ujumas ning hiljem saunas. Õhtul tulid õe sõbrannad ning me tegime pitsasid ning vaatasime filmi.

10.oktoobril, pühapäeval suundusime kodu poole ning õhtul käisime peretuttavate juures põdralihast tehtud kotlette söömas.

Keelega läheb igapäev aina paremini, siiski on veel raske, aga juba vaikselt moodustan norra-inglise lauseid😁.

Beste ønsker!
Simona
💗

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Viimane postitus ja vahetusaasta Norras ongi purgis!!

9/10

2/5 on läbi?!!