2/5 on läbi?!!

 HeiiHeii!!

Ootamatult on täis saanud neljas kuu Norras😄💗 Saan norra keelest juba nii palju aru ja see on endalegi üllatav:)) Siiani naudin oma vahetusaastat ning läheneb jõuluvaheaeg ja saan lõpuks lihtsalt puhata ning perega koos suvilas olla. Küll aga on tagasi koroonapiirangud ning vaikselt hakkab ka koduõpe. Saan seda seekord siis norra kooli moodi kogeda😅. 

Aga järjekordne ülevaade:

14.nädal

19.november käisime sotsioloogia tunni raames Nobeli Rahu keskuses. Nägime ka oma silmaga Nobeli rahupreemia medalit. Rahuauhinna tseremoonia toimus muide 10.detsembril Oslos.

Samal õhtul läksime ka suvilasse. Tee peal teadsime juba, et ega meil seal elektrit ei ole, korralik torm oli ja teepeale jäävad linnad olid samuti kottpimedad. Ei olnud levi ega midagi. Saabudes panime küünlad põlema ning õhtusöök valmis grillil. Õues olid miinuskraadid ehk väga soe just ei olnud. Magasime kõik mitme paksu tekiga.

Hommikuks oli elekter ilusti tagasi ning õues paistis päike. Käisime mägedes matkamas ning õhtul vaatasime "Maskorama", mis on norra versioon "Su nägu kõlab tuttavalt". 

15.nädal

25.november toimus igakuine Leo filmiklubi õhtu.

26.november tulin tennisest, õel oli meiepool oma klassiga tacoõhtu ja meie otsustasime empsiga hoopis restorani minna. Tagasi jõudes rääkisin ka nendega ning täitsa teadsid Eestit.

Laupäeval võtsin ette 12km jalutuskäigu ja avastasin Oslot. Sihtpunktiks oli lõpuks kaubanduskeskus, sest oli veel jõulukingitusi vaja osta.

Pühapäeval käisime lausa kahel sünnipäeval. Esimesena läksime ema venna poja sünnipäevale, kes sai neljaseks. Sõime kõike head ja paremat, mängisime ning suundusime isa õe poja sünnipäevale.

16.nädal

30. november tuli lõpuks ka esimene paks lumi maha. Mul oli täitsa vaba päev, sest kõigil oli lapsevanemaga koosolek, kuid meie käisime juba varem ära. Minu õnneks oli empsil ka just sellel päeval jõulukingituste ostmise plaan ning liitusin temaga. Linn on nii ilus, sest igal pool on jõulukaunistused juba üleval.

1. detsember sain endale advendikalendri, mis osutus mudelauto omaks ehk igapäev saan uue tüki ning lõpuks saan ka auto kokku😆

Laupäeval käisin Askeris ema tantsukooli kontserti vaatamas, kus mu õde esines.   

Pühapäeval vaatasime vennaga vormel1 ning hiljem tellisime sushit.

17.nädal

Teisipäeval pidi meil oma tugiisikuga kohtumine olema ning pidime jõuluturule minema. Koroona tõttu see kahjuks tühistati.

Kolmapäeval jõudis minuni järjekordne pakk Eestist. Väike üllatus ootas mind ka, sest vedelik oli läbi lasknud ja närv oli päris suur seda avades, sest seal olid kingid, kuid õnneks miski, peale šokolaadi, ei saanud kahjustada. Haha muidugi sisaldas see verivorste ning minu ema valmistatud mulgikapsast. Perele väga verivorst peale ei läinud, kuid mulgikapsast kiitsid. 


Neljapäeval käisime klassiga ajaloo muuseumis, kus giid rääkis meile viikingiajast, sest meil
on see teema just käsil. Õhtul tegime lasanjet.

Reedel oli selle aasta viimane Leo filmiklubi õhtu. Seekord vaatasime filmi:"The man who sold his skin". 

Laupäeval tõime lõpuks ka kuuse tuppa ning kaunistasime ära. Käisin ka Oslo Folkemuseum'is, kus on igal aastal Norra tuntuim jõuluturg. Hästi palju müüdi erinevat käsitööd ja jõulumaiuseid, tekkis täitsa jõulutunne. Nägin ka kolme teist vahetusõpilast ning vahetasime muljeid.

18.nädal

Esmaspäeval käisime isa ja vennaga ema tantsukooli etendust "Pähklipureja" vaatamas. Seal esines nii õde kui ka ema, sest ta pidi asendama teist tantsijat.

Neljapäeval käisime peresõprade juures õhtusöögil. Sõime põdralihaga pastat ning šokolaadimuffineid, mida õde kaasa küpsetas.

Laupäeval sõitsime Tønsbergi, mis on Norra vanim linn. Läksime jõululõunale isa vanemate juurde. Ja no mega päikeseloojang oli.

Pühapäeval oli järjekordne jõululõuna ning seekord ema vennapere ja vanematega. Samuti küpsetasime ja kaunistasime piparkooke.

...

Paistab, et nüüd ka järgitakse seda eesmärki, et alates uuest aastast räägitakse minuga ainult norra keeles. Eks ole näha kuidas sellega edeneb😁

Beste ønsker!
Simona
💗

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Viimane postitus ja vahetusaasta Norras ongi purgis!!

9/10