Hostpere ja uus kool

Hei!!

Olen Norras juba 4 päeva olnud ning otsustasin teile tutvustada oma hostpere ning kooli, kus järgmised 10 kuud veedan.

Hostpere

Oma pere sain teada 9.augusti hilisõhtul ehk 5 päeva enne lendu. Hakkan elama Oslos, mis oli võib olla et kõige suurem üllatus, sest võpid paigutatakse üldiselt väikestesse linnadesse, et ohte vähendada. Mul polnud tegelikult kordagi hirmu, et issand, kas mulle ei leitagi pere jnejne. Sisimas teadsin, et küll see õige pere tuleb ja tuleb, mis tulema peab. Need kõige paremad jäetaksegi alati viimaseks😉. Niisiis võtsin oma famiga järgmisel päeval ühendust ning 11. augustil tegime videokõne. Pärast seda teadsin, et see on täpselt minu pere ja minu inimesed. Nad näitasid mulle isegi rõdult päikeseloojangut, sest teadsid kui väga ma neid armastan.

Mu peres on ema, kes on tantsukooli tegevjuht, isa, kes on CEO ja töötab jookide impordi/ekspordiga, 18-aastane vend, kes on jalgpallur Norra ühes tugevas tiimis ning 16-aastane õde, kes tegeleb tantsimisega. See, et mul on põhimõtteliselt endavanused õde ja vend on suur pluss, sest saan ka nende sõpradega tuttavaks ning koos aega veeta. Igaljuhul täiesti 10/10 pere, vanemad on väga nooruslikud ning meil on palju sarnaseid huvisid ning juba saabumisest peale tunnen ennast nendega mugavalt ning nad võtavad, mind kui oma last. 

Kool

Koolis käin Kongshavn videregående skole vg2 klassis ehk lihtsamalt öeldes Kongshavn keskkoolis ja 11.klassis. Selles koolis õpib üle 550 õpilase ning kunagi oli see meremeeste kool. Koolis käin trammiga ning selleks kulub 15 minutit. Tunnid algavad 8.15, aga erandiks on näiteks esmaspäev kui mul algavad tunnid 10.00. Üldiselt on Norra koolisüsteemis nii, et tunnid kestavad 90 minutit järjest ehk sellega tuleb veidi harjuda. Suurem osa koolitööst tehakse arvutites ehk kõik õpilased saavad koolist oma arvuti. Samuti saavad kõik omale kapi, millele tuleb ainult lukk ise osta. Norras algab kool sellel aastal 16.augustil ning esimesel päeval võeti mind juba väga hästi vastu ning klassijuhataja oli väga abivalmis kõigega. Üldiselt on norrakad üsna arad, kuid kui nendelt abi küsida, aitavad nad heameelega. Sain endale juba alguses väga toreda pinginaabri ning mind lisati kohe ka snapchati gruppi (kõik kasutavad seda, isegi vanemad inimesed). Igaljuhul algus on palju lubav ning eks ole näha, kuidas asjad jooksma hakkavad. Valisin endale ka valikained ära, milleks on sotsiaalmajandus ning sotsioloogia ja sotsiaalantropoloogia ehk üritasin valida midagi sellist, mida Eestis õppida ei saa. Also mu sotsioloogia ja sotsiaalantropoloogia õpetaja oli ka ise kunagi vahetusõpilane ehk ütles mulle kohe, et teab, mida ma tunnen ja et ei pane mulle suurt pinget peale. Pidin ka keemia valima ning keskmise taseme matemaatika, nad tahtsid mind kohe kõige tugevamasse panna, kuid arvasin, et kui ma niikuinii keelest veel aru ei saa ja inglise keelselt seletusest võibolla ka mitte, siis on ehk parem valida keskmine. Loodan, et ma nende valikutega ämbrisse ei astunud. Kuna õppetöö toimub norra keeles, siis ega ma ilmselt paar kuud midagi aru ei saa, aga see on täiesti okei ja sellepärast ma siin olengi, et õppida ja iseennast arendada. Iga algus on raske.

Kool on nagu kindlus ning see asub mäe otsas, kust avaneb vaade fjordile.


Beste ønsker!

Simona

💗

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Viimane postitus ja vahetusaasta Norras ongi purgis!!

9/10

2/5 on läbi?!!