Kuidas ma omadega siia jõudsin?

Heihei!!

Seda esimest blogipostitust kirjutades istun Helsingi lennujaamas, ja kuna järgmise lennuni Helsinki-Oslo on 3h aega, siis oleks mõttekas see aeg kuidagi ära sisustada. Ega ma varem polegi blogi alustamiseks aega leidnud ja kui ma ausalt ütlen, siis ega mul poleks olnud ka midagi kirjutada. Põhjus lihtne - ma sain oma pere, kooli, linna teada selle nädala alguses ja täna on 14.august, laupäev. Kõigest nendest räägin kindlasti tulevikus põhjalikumalt, aga neile, kes ei tea mind, teeks väikese sissejuhatuse.

NB! Ärge siis väga pahandage kui minu õigekiri halvenema hakkab, ma annan endast parima, aga luban, et norra keeles ma postitusi tegema ei hakka.



Alustaks sellest, millal ja miks ma üldse võtsin selle teekonna ette ja kuidas Norra minu hinge puges, et ma otsustasin sinna reaalselt 10 kuuks minna.

Kõik algas aastaid tagasi kui leidsin @asseeesti instagrami konto ja lugesin teiste võpide (vahetusõpilaste) kogemusi. Käisin ka mitmes infotunnis, kus vahetusõpilased oma kogemustest rääkisid, mis andis motivatsiooni oma idee reaalselt teoks teha. Umbes kaks aastat tagasi ma hakkasin sellest rohkem mõtlema ja 1.juuli 2020 ma lõpuks selle taotluse ära saatsin. Kahe nädala pärast oli intervjuu, sealt edasi vestlus vanematega ja leping sai sõlmitud 26.august. Vahetusaastale mineku põhjustest võib olla nii palju, et mina kui väga arg inimene mõtles, et võiks teha oma elus ühe suure muudatuse, mis annaks ka tulevikus eelise. Pole ilmselt väga mõtet kõiki põhjuseid ükshaaval välja tuua, mida kõike vahetusaasta annab, sest on üsna selge, et õpin ära teise keele, saan uued sõbrad ja pere teises riigis ning uusi kogemusi jne.


Nüüd aga sellest, kuidas ma jõudsin Norrani. Piisas vaid nädalasest ringreisist Norras ja ma olin müüdud. Neli aastat tagasi see juhtus ja siiani pole see riik mu peast kadunud. Piisavalt lähedal, aga samas ka piisavalt kaugel, et kogeda uut kultuuri ja seda imelist loodust. Skandinaavia stiil ja kõik see on mulle nii südamelähedane ning samuti sealsed inimesed nii, et siin ma nüüd olen. Ise ka imestan, sest minu jaoks väga suur eneseületus.


Tekib ka ilmselt huvi, kuidas ma vajamineva raha kokku sain. Käisin aasta läbi tööl, olin varem juba kogunud, vanemad toetasid ning leidsin endale ka toetajaid, tänu kellele sai suur osa tasutud ja olen neile armsatele inimestele tohutult tänulik😌💕.


Hetkel ma ei oskagi siia rohkem midagi lisada kui seda, et ehk näis, kuidas see blogi pidamine läheb. Ma ei ole suur asi kirjutaja nii, et jälle ületan siin ennast. Ma tahaks loota, et ma suudan leida aega, et vähemalt kuus korra teid oma eluga Norras kursis hoida.


Beste ønsker!

Simona

💗




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Viimane postitus ja vahetusaasta Norras ongi purgis!!

9/10

2/5 on läbi?!!