Pool aastat täitus ning jõuluvaheaeg

Tsaukitsau!!

Aeg lendab, päris ausalt. Pool aastat on Norras veedetud ja sama palju on veel. Uskumatu siiani. Olen nii tänulik, et siiani kõik hästi läheb ja naudin seda. Sama kiiresti kui vahetus aasta, vahetus ka keel ehk vanemad räägivad nüüd ainult norra keeles minuga ja edeneb üsna hästi. Eesmärk on ju siiski ainult norra keeles suhelda, lugeda ja kirjutada. Olen teistelt palju kiita saanud, et keelt juba nii hästi räägin ning aksendita. 

19.nädal

20. detsember käisime kinos "House of Gucci" vaatamas.

21. detsember oli meil pooltundi videotundi ning siis algaski lõpuks kaua oodatud vaheaeg. Võtsime kodus kuuse maha ning pakkisime kõik kingid autosse. Lõunal hakkasime sõitma suvilasse, mina ja vend ühe autoga ning teised teise autoga. Mõlemad olid nii täis pakitud😆. Panime kuuse püsti ning kaunistasime kõik ära.

23.detsember käisime Rødbergis poes, kuna minu ülesanne oli kook teha. Pärast tegime väljas lõket, jõime kakaod ning sõime hotdoge.

Kaua oodatud 24. detsember jõudis lõpuks kohale ning hommik algas jõulusussiga kamina ees. Norra traditsioon on jõulusokk 24.ndal mitte nagu meil, et 1.-24. käivad päkapikud. Ja lõpuks sai mu advendikalender ka kokku pandud ehk mu punane häält tegev Mustang. Lõunal käisime jalutamas ja üritasime kelgutada, kuid lumi oli liiga värske ehk sellest midagi suurt välja ei tulnud. Sõime riisiputru, mis on samuti Norra traditisoon. Sellesse peidetakse mandel ära ning kes selle oma portsust leiab, saab martsipani. Peale seda hakkasime ettevalmistusi õhtuks tegema, mina hakkasin porgandi-apelsini kooki tegema. Sõime traditsioonilist pinnekjøtti ehk lambaribi, kartulit ja kaalikapüreed. Hiljem avasime kõik kingitused😋.

Järgmisel kahel päeval magasime kaua ning midagi erilist ei teinud. Mina käisin mägedes ja kudusin. Üritasime suusatada, aga rada polnud veel just parim, kuna lund ei olnud nii palju. Pühapäeva õhtul olin üks vahetusaasta infotunni läbiviiatest ning õhtul vaatasime jõulufilme.

20.nädal

27. detsember tulid vanaisa, Tora ja peretuttavad meie poole ning tegime jääaugu.

Järgmisel päeval käisime jalutamas, pärast mida suundusid peretuttavad oma suvilasse, vend koju, sest pidi tööle minema ning õhtul tegime pitsasid ning vaatasime filme.

29. detsember algas mul asseeesti Instagrami kontol takeover ehk tutvustasin neile oma Norra elu ning vastasin küsimustele. Käisime Geilos, mis asub 40km meie suvilast. See linn on tuntud Norra esimese suusakuurortina ning neli aastat tagasi, kui perega mootorratastega Norras käisime, sõitsime sealt samuti läbi, teadmata, et vahetusaastal olles on mu suvila siin nii lähedal. 

30.detsember tuli isa töökaaslane oma perega, kelgutasime ning veetsime aega naabritega. 

31.detsember oli traditsiooniline jääaugus käimine ning isegi peaminister, jah ta on meie naaber😄, käis vees. Saabusid järgmised peretuttavad, käisime pimedas veel kelgutamas, üritasin õe lumelauaga ka sõita, kuid mägi oli väga jäine. Hakkasime õhtuks ettevalmistusi tegema ning lauda katma. Kokku oli meid laua taga lõpuks 12, sõime põdraliha ja ribisid, seeni, kartulit ja brüsseli kapsast. Kõik ütlesid, mis oli nende aasta parim hetk ning mida ootavad järgmiselt aastalt. Minul muidugi see, et olen vahetusaastal ja järgmisel aastal veel pool aastat vahetusaastat. Hostema hakkas isegi nutma, kui ütles, et on sellel aastal tänulik mulle, mis oli nii armas hetk💕



Kell lõi 00.00 ja algas ilutulestik, mis lõpuks kestis 13 minutit.

2. jaanuaril hakkasime lõpuks oma kodinatega kodu poole suunduma, õhtustasime Tora pere pool, tegime näomaske ja vaatasime filmi.

21.nädal

Esmaspäeval oli mul veel vaheaeg ehk käisin jalutamas ja trennis.

Teisipäeval olime koolis 8.15-11.30, pärast seda käisin trennis ja siis tuli välja, et venna kiirtest oli positiivne. Ehk mu vaheaeg läks pikemaks😆. Norras võtab pcr-testi tulemuse ootamine kauem ehk kuni 3 päeva. Lasime vanaemal süüa ja lõnga tuua. Alustasin oma järgmise projekti kudumisega - kampsuniga. Kuna kolmapäeval oleks pidanud mul päris koolipäev olema, siis polnud mul kodus väga palju õppida. Neljapäeval oli kodukool, aga mul ongi ainult kaks tundi neljapäeviti. Õhtu poole ehmusime kõik kui vend alla tuli, sest ta oli kolm päeva oma toas istunud ja siis ta ütles, et test oli negatiivne. Paar päeva teistega kodus olla oli isegi täitsa tore, aga kauem oleks juba igavaks läinud. Karantiinist priid, käisime õhtul veel Ikeas.

Nädalavahetusel käisime Skis shoppamas, mis asub Oslost 20 min kaugusel, sõime sushit, käisin Sandvikas jalutamas ja kohvi joomas nii kaua kui õde ja ema tööd tegid.

22.nädal

Neljapäeval andsin koolis koos teiste vahetusõpilastega intervjuud. Kuna avatud uste päev on sellel aastal digitaalne, siis tehakse erinevaid kooli tutvustavaid videoid.

Laupäeval olime kultuursed ning käisime Munch'i muuseumis. Hiljem Festningen'i restoranis söömas.

Pühapäeval sain kokku sõbrannadega ja käisime uisutamas ning söömas. Õhtul tulid külla peretuttavad, kes võtsid endale vahetusõpilase Paulo (meil on sama tugiisik ehk me olime varem kohtunud juba), kuna tema vahetuspere kolis töö tõttu välismaale.

...

Koduigatsust otseselt ei ole, sest tean, et olen varsti kodus tagasi ja jätan kogu selle elu siin, mida enam tagasi ei saa, nii et üritan kõike nautida.

Beste ønsker!
Simona
💗

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Viimane postitus ja vahetusaasta Norras ongi purgis!!

9/10

2/5 on läbi?!!